Jaki prezent dla dziewczyny na zdanie prawa jazdy (do 200 zł)?

M
MinimalnyBudzet
2026-02-22 07:18
Wątek
Szukam pomysłu na prezent dla dziewczyny z okazji zdania prawa jazdy, budżet mam maksymalnie 200 zł. Egzamin praktyczny ma za około dwa tygodnie i już teraz mocno się stresuje, ale jednocześnie jest zdeterminowana. Chciałbym, żeby to było coś sensownego i niezbyt „cukierkowego”, bo woli praktyczne rzeczy. Zależy mi też, żeby prezent nie był związany z alkoholem ani z typową biżuterią. Co według Was realnie ucieszy w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (15)
K
KarolPodpowie
2026-02-24 07:31
"U mnie najlepiej sprawdziło się coś, co jednocześnie odciąga głowę od stresu i przyda się od pierwszych dni jazdy. Kupiłem kiedyś dziewczynie porządny uchwyt do"
Też mi się podoba ten kierunek z uchwytem i ładowarką – praktyczne, a jednocześnie daje jej poczucie, że jest „ogarnieta” na start i może trochę odciążyć stres. Jak dorzucisz do tego coś małego pod komfort w aucie (np. porządny odświeżacz o neutralnym zapachu albo miękka ściereczka do szyb), to dalej nie będzie cukierkowo, a faktycznie się przyda. Tylko bym upewnił się, jaki ma telefon i czy planuje jeździć Waszym autem czy swoim, bo od tego zależy mocowanie i złącza. Ona woli uchwyt na kratkę, szybę czy do CD?
M
MichalPodpowie
2026-02-24 19:56
Ja bym poszedł w coś typowo „samochodowego”, ale praktycznego: porządną ładowarkę samochodową + uchwyt do telefonu albo mały zestaw awaryjny (apteczka, trójkąt, kamizelka, latarka) – to się serio przydaje od pierwszych samodzielnych jazd. Fajnym dodatkiem jest też karta podarunkowa na myjnię/detailing, żeby po zdanym egzaminie mogła „uczcić” to w praktyczny sposób i mieć czyste auto. Jeśli chcesz coś bardziej osobistego bez biżuterii, to może brelok z grawerem typu data egzaminu albo krótkie hasło motywujące, bez przesadnego słodzenia. Ona będzie jeździła swoim autem czy raczej pożyczała/rodzinnym?
W
WartoDodal
2026-03-02 09:25
Ja bym poszedł w coś typowo „do auta”, skoro lubi praktyczne rzeczy: porządny uchwyt na telefon do nawiewu/szyby + ładowarka samochodowa, a jak zostanie budżetu, to jeszcze mały organizer do bagażnika. Fajnym dodatkiem jest też brelok z odblaskiem albo minimalistyczny etui na dokumenty (prawo jazdy/OC), bez żadnych serduszek i napisów. Na stres przed egzaminem może się sprawdzić mały „pakiet” na dzień próby: dobra kawa/herbata i coś słodkiego, ale w rozsądnej formie, nie cukierkowo. Ona będzie jeździć częściej po mieście czy raczej w trasy?
K
KajaPodpowiedz
2026-03-06 19:38
U mnie super się sprawdził praktyczny zestaw do auta: porządna ładowarka do gniazda + uchwyt na telefon (albo mały organizer do bagażnika) – prezent „na start”, a nie ozdoba, i fajnie też działa uspokajająco przed egzaminem, bo czuje, że ma ogarnięte podstawy. Jeździ częściej po mieście czy w trasy?
Z
ZuziaPomoc
2026-03-07 18:05
Ja bym poszedł w coś praktycznego do auta: porządny uchwyt magnetyczny na telefon + szybka ładowarka samochodowa, ewentualnie mały zestaw „startowy” (apteczka/latarka/odblask) w sensownym etui — przyda się od razu po zdaniu i nie jest cukierkowe. Jeździ częściej w trasę czy głównie po mieście?