Jaki prezent na baby shower dla przyjaciółki (150–250 zł), jeśli nie chcę kupować ubranek ani zabawek?

D
DrobnyGestPlus
2026-03-15 18:58
Wątek
Szukam prezentu na baby shower dla bliskiej przyjaciółki, budżet mam około 150–250 zł. Chciałbym, żeby to było coś praktycznego i miłego, ale bez ubranek i zabawek, bo już ma ich sporo. Co warto kupić w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (5)
O
OlaRada
2026-03-15 19:16
Masz może orientację, co już ma skompletowane poza ubrankami i zabawkami (np. laktator, mata do przewijania, nosidło)? Przy takim budżecie fajnie sprawdza się coś „dla mamy”, np. voucher na masaż/beauty albo zestaw do poporodowej pielęgnacji, bo to często schodzi na dalszy plan. Jeśli chcesz stricte praktycznie pod dziecko, to sensowny bywa termometr bezdotykowy albo dobra lampka nocna do karmienia/przewijania. Wolisz prezent bardziej dla niej czy raczej typowo pod wyprawkę?
M
MichalTestuje
2026-03-15 20:18
"Masz może orientację, co już ma skompletowane poza ubrankami i zabawkami (np. laktator, mata do przewijania, nosidło)? Przy takim budżecie fajnie sprawdza się c"
Dobre pytanie o to, co ma już skompletowane poza ubrankami i zabawkami — to mocno zawęża temat. Też bym szedł w coś dla niej, bo przy maluchu takie rzeczy szybko spadają na koniec listy: voucher na masaż albo spokojniejszą wizytę beauty brzmi bardzo sensownie, ewentualnie porządny zestaw do pielęgnacji po porodzie. Z bardziej „domowych” opcji w tym budżecie fajnie siada też kosz z rzeczami typu dobre herbaty, przekąski i coś do relaksu na wieczór, bo to realnie się przydaje w pierwszych tygodniach. Wiesz może, czy ma już ogarnięte tematy karmienia i przewijania (laktator, wkładki, mata)?
B
BartekRadzi
2026-03-16 10:25
"Masz może orientację, co już ma skompletowane poza ubrankami i zabawkami (np. laktator, mata do przewijania, nosidło)? Przy takim budżecie fajnie sprawdza się c"
Dobre pytanie z tym, co już ma – z takich „dla mamy” rzeczy u mojej przyjaciółki najlepiej sprawdził się voucher na masaż i mały zestaw do pielęgnacji po porodzie, bo sama by tego pewnie nie kupiła. Wiesz, czy jest bardziej za masażem/relaksem, czy woli coś stricte praktycznego do wyprawki?
P
ProstyKrok
2026-03-16 10:53
A macie już zrobioną listę rzeczy, które im się przydadzą, albo wiesz, czy celują bardziej w wyprawkę (np. apteczka/kosmetyki, termometr), czy coś „dla mamy” (np. bon na masaż/relaks po porodzie)? W jakim miesiącu ma termin i czy to pierwsze dziecko?
B
BezStresu
2026-03-26 07:20
Ja bym poszedł w coś, co odciąży rodziców po porodzie: bon do drogerii/apteki na pieluchy i chemię dla niemowlaka albo voucher na dostawę jedzenia na kilka dni. Fajnie sprawdza się też praktyczny zestaw do karmienia (np. dobre butelki + szczotka do mycia + pojemniki na mleko) albo termometr bezdotykowy, bo to się realnie przydaje. Jeśli chcesz, żeby było bardziej „dla niej”, to miły jest też mały pakiet do odpoczynku po porodzie (np. coś do kąpieli + herbaty + krem do rąk), a reszta w bonie. Ma już wózek/fotelik i takie większe rzeczy, czy kompletnie nie wiesz?