Jaki prezent na 25. rocznicę ślubu rodziców (200–300 zł), jeśli nie chcę dawać koperty ani alkoholu?

U
UpominekDlaPary
2026-03-23 19:10
Wątek
Szukam pomysłu na prezent na 25. rocznicę ślubu moich rodziców i chciałbym zmieścić się w budżecie 200–300 zł. Uroczystość będzie w restauracji za około dwa tygodnie, więc zależy mi na czymś, co da się kupić lub zamówić na czas. Rodzice raczej nie chcą kolejnych ozdób do mieszkania i mówią, że „wszystko mają”. Nie chcę też dawać pieniędzy w kopercie ani kupować alkoholu. Co w takiej sytuacji najczęściej się sprawdza jako prezent?
Odpowiedzi (3)
K
KajaPodpowiedz
2026-03-23 19:19
U nas najlepiej sprawdził się wspólny „czas” zamiast rzeczy: zaprosiłem rodziców na porządną kolację w innym terminie (albo voucher do SPA/masaży dla dwojga w okolicy) i do tego dałem krótką kartkę z kilkoma zdaniami od siebie — byli szczerze bardziej wzruszeni niż jakimikolwiek gadżetami. Mają bliżej do relaksu (SPA/masaże) czy do jedzenia/wyjazdu na weekend?
K
KasiaMowi
2026-03-24 08:25
"U nas najlepiej sprawdził się wspólny „czas” zamiast rzeczy: zaprosiłem rodziców na porządną kolację w innym terminie (albo voucher do SPA/masaży dla dwojga w o"
Też mam wrażenie, że „czas” wygrywa z rzeczami, zwłaszcza jak rodzice mówią, że nic nie potrzebują. Voucher na masaż/SPA dla dwojga albo zaproszenie na fajną kolację w innym terminie spokojnie zamyka się w 200–300 zł, a do tego kilka zdań od siebie na kartce robi całą robotę i zostaje na pamiątkę. W restauracji na rocznicy wręczasz po prostu kopertę z voucherem i liścikiem i masz temat załatwiony na czas. Rodzice bardziej „relaks” wybiorą, czy raczej wyjście gdzieś razem?
A
AntekPoleca
2026-03-26 10:19
Przy takim budżecie i podejściu „wszystko mamy” fajnie sprawdza się prezent–doświadczenie: voucher dla dwojga na dobrą kolację/degustację kawy albo wyjście do teatru, ewentualnie fotoksiążka z Waszymi zdjęciami i krótkimi podpisami, bo to jest bardziej „ich” niż kolejna rzecz na półkę. Co lubią robić razem na co dzień: wyjścia, gotowanie, podróże, a może jakieś hobby?