Jaki prezent dla dziewczyny na rozpoczęcie kursu prawa jazdy (do 200 zł)?

S
SezonowyWybor
2026-03-23 20:03
Wątek
Moja dziewczyna niedługo zaczyna kurs prawa jazdy i chciałbym dać jej coś praktycznego, co realnie się przyda w trakcie nauki, a nie będzie kolejnym gadżetem do szuflady. Budżet mam do 200 zł i zależy mi na czymś sensownym, co pasuje do takiej okazji. Co byście polecili?
Odpowiedzi (4)
E
EwaRada
2026-03-23 20:20
Ja bym poszedł w coś, co faktycznie odciąży na kursie: voucher na dodatkową godzinę jazd (albo dorzutka do pakietu) albo dobre okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją do jazdy, bo przy słońcu robią ogromną różnicę. Robi kurs na manualu czy automacie?
M
MichalTestuje
2026-03-23 20:51
"Ja bym poszedł w coś, co faktycznie odciąży na kursie: voucher na dodatkową godzinę jazd (albo dorzutka do pakietu) albo dobre okulary przeciwsłoneczne z polary"
Dobry trop z tą dodatkową godziną – w praktyce to często najlepsza „dorzutka”, bo pomaga ogarnąć to, z czym jest największy stres (parkowanie, ruszanie pod górę, jazda w korku). Okulary z polaryzacją też mają sens, zwłaszcza jak będzie jeździła rano albo pod słońce, tylko dobrze je wcześniej przymierzyć, żeby nie uciskały i nie zniekształcały obrazu. Ja bym jeszcze rozważył porządny uchwyt na telefon do auta + ładowarkę, bo na jazdach/po jazdach często wraca temat nawigacji i organizacji dojazdów. Robi kurs na manualu czy automacie?
M
MonikaTip
2026-03-24 07:56
"Ja bym poszedł w coś, co faktycznie odciąży na kursie: voucher na dodatkową godzinę jazd (albo dorzutka do pakietu) albo dobre okulary przeciwsłoneczne z polary"
Też bym szedł w coś, co realnie pomoże na kursie — dodatkowa godzina jazd potrafi zrobić większą różnicę niż jakikolwiek gadżet, zwłaszcza przed pierwszym egzaminem wewnętrznym. Okulary z polaryzacją to też fajny, „codzienny” prezent i przy ostrym słońcu serio ułatwiają życie za kółkiem. Jak ma już ogarnięte podstawy teorii, to taka dorzutka do jazd będzie najbardziej odczuwalna. A ona robi kurs na manualu czy automacie?
M
MartaPomaga
2026-03-24 09:47
Fajny pomysł z prezentem „pod kurs”, bo tam parę rzeczy serio ułatwia życie. Ja bym poszedł w porządny uchwyt do telefonu do auta + ładowarkę samochodową (albo powerbank), bo na jazdach często leci nawigacja i kontakt z instruktorem, a sprzęt szybko siada. Jeśli nie ma jeszcze swojej teorii ogarniętej, to sensowna książka/baza pytań do egzaminu i coś do notatek (cienki notes + długopis) też się realnie przydaje i nie jest gratem. Ona będzie uczyć się teorię bardziej z aplikacji w telefonie czy z papieru?