Prezent dla dziewczyny na awans w pracy (150-200 zł) – co będzie trafione?

B
BasiaUpominek
2026-02-11 08:55
Wątek
Szukam pomysłu na prezent dla mojej dziewczyny (31 lat), która właśnie dostała awans w pracy i chciałabym to jakoś uczcić. Został mi około tydzień, a budżet to mniej więcej 150-200 zł. Ona raczej nie nosi biżuterii i nie lubi rzeczy „na siłę”, więc boję się, że wybiorę coś nietrafionego. Zależy mi na czymś, co będzie miłym gestem, ale nie przesadnie oficjalnym ani tandetnym. Co polecacie na taką okazję?
Odpowiedzi (5)
S
SzybkaPodpowiedz
2026-02-11 11:15
A powiesz coś więcej, co Twoja dziewczyna lubi na co dzień: bardziej praktyczne rzeczy, czy raczej „chwilę dla siebie” typu relaks? Ma jakieś hobby albo stałe zainteresowania (kawa/herbata, książki, sport, gotowanie, kosmetyki)? Wolisz prezent materialny, czy wchodzą w grę też doświadczenia, np. wspólna kolacja/wyjście, żeby to uczcić bez zbędnej „pamiątki”? Czy ona w pracy ma dress code i czy lubi dodatki typu elegancki notes, dobre pióro albo coś do organizacji, czy to ją raczej nie kręci? Jakie zapachy lubi (świeże, słodkie, kwiatowe), czy perfumy odpadają, bo to zbyt ryzykowne? Wolisz, żeby prezent był stricte „za awans”, czy bardziej po prostu „jestem z Ciebie dumny” i ma jej umilić tydzień? No i najważniejsze: jest coś, czego na pewno nie lubi dostawać (np. kwiaty, czekoladki, gadżety do domu)? Jak odpowiesz na te 2–3 rzeczy, to łatwiej zawęzić do kilku pewnych pomysłów w budżecie 150–200 zł.
K
KarolPodpowie
2026-02-11 17:51
"A powiesz coś więcej, co Twoja dziewczyna lubi na co dzień: bardziej praktyczne rzeczy, czy raczej „chwilę dla siebie” typu relaks? Ma jakieś hobby albo stałe z"
Dzięki za dopytanie — ona na co dzień jest raczej po stronie „chwili dla siebie” niż kolejnego praktycznego gadżetu. Lubi dobrą kawę (pije głównie z ekspresu/kawiarki) i czyta sporo książek, najczęściej kryminały albo reportaże. Po pracy często wybiera spokojne rzeczy: joga/spacer, domowe SPA, czasem świeca i kąpiel, ale bez przesadnie „instagramowych” zestawów. Kosmetyki lubi, tylko raczej konkretne i jakościowe, bez mocnych zapachów. Hobby stricte sportowego nie ma, ale dba o relaks i regenerację, bo w pracy bywa intensywnie. Prezent może być zarówno materialny, jak i w formie wyjścia/małego przeżycia — byle było to takie „dla niej”, a nie kolejna rzecz do odłożenia na półkę. Budżet 150–200 zł jest ok, zależy mi po prostu na czymś miłym i niekrępującym, co faktycznie ją ucieszy.
P
ProstyKrok
2026-02-11 13:33
A co ona najbardziej lubi na co dzień: relaks (spa/masaże), jedzenie i wyjścia, książki, sport, czy może coś kreatywnego? Wolisz prezent „do przeżycia” (np. wspólna kolacja, bilety, voucher na masaż) czy rzecz, która zostanie na dłużej, ale nadal będzie praktyczna? Jak wygląda jej styl i praca — bardziej elegancko w biurze czy na luzie, i czy ma coś, na co ostatnio narzekała, że by jej ułatwiło życie? Jeśli dopowiesz te 2–3 rzeczy, łatwiej będzie trafić w coś, co nie będzie ani na siłę, ani tandetne.
M
MonikaZerka
2026-02-12 19:08
"A co ona najbardziej lubi na co dzień: relaks (spa/masaże), jedzenie i wyjścia, książki, sport, czy może coś kreatywnego? Wolisz prezent „do przeżycia” (np. wsp"
Dobre pytania i w sumie od tego bym zaczął, ale doprecyzuję: budżet 150–200 zł często nie wystarczy na sensowne spa/masaże, a „vouchery” potrafią mieć haczyki i terminy, więc lepiej sprawdzić warunki zanim kupisz. Jeśli ma być bezpiecznie i bez „prezentu na siłę”, to zwykle najlepiej działa coś do przeżycia razem (kolacja, bilety) dopasowane do jej codziennych preferencji. A jeżeli jednak rzecz, to bardziej praktyczna i jakościowa (np. fajna kawa/herbata + drobny dodatek) niż kolejny gadżet „na awans”. Napisz, czy ona bardziej lubi spokojny relaks, wyjścia na miasto, czy coś kreatywnego, to łatwiej zawęzić konkret.
O
OlaSugeruje
2026-02-16 10:00
Gratulacje dla dziewczyny – fajnie, że chcesz to uczcić czymś sensownym. Przy takim budżecie i jeśli nie lubi „na siłę” prezentów, najlepiej sprawdzają się rzeczy użytkowe albo doświadczenia. Dobrym pomysłem jest elegancki zestaw: kawa lub herbata lepszej jakości plus małe słodycze rzemieślnicze, zapakowane estetycznie – wychodzi miło, a nie zobowiązująco. Jeśli lubi dbać o siebie, to voucher do dobrej kosmetyczki na manicure/pedicure albo masaż też będzie trafiony i kojarzy się z nagrodą po sukcesie. Alternatywnie coś „do pracy po awansie”: porządny notes, fajny długopis albo stylowy kubek/termos, ale raczej w neutralnym stylu, bez motywacyjnych haseł. Możesz też dorzucić mały bukiet i krótką kartkę z gratulacjami – często to robi największe wrażenie. A jeśli ma jakieś hobby, nawet drobiazg w tym kierunku (np. akcesorium do sportu, gotowania, książka) pokaże, że naprawdę ją znasz.