Jaki prezent dla dziewczyny na pierwszy półmaraton (budżet do 250 zł)?

P
PrezentDlaTaty
2026-03-26 20:14
Wątek
Cześć, szukam pomysłu na prezent dla dziewczyny z okazji jej pierwszego półmaratonu. Start ma za około 3 tygodnie i trenuje regularnie 4 razy w tygodniu, więc to dla niej duże wydarzenie. Budżet mam do 250 zł i chciałbym, żeby to było coś, co faktycznie sprawi jej radość, a nie kolejny przypadkowy gadżet. Ma już dobre buty do biegania i smartwatch, więc nie chcę dublować sprzętu. Co byście wybrali w takiej sytuacji, żeby było jednocześnie symboliczne i praktyczne?
Odpowiedzi (3)
K
KajaTip
2026-03-26 21:33
U mnie strzałem w dziesiątkę był dobry pas/nerka biegowa na żele i telefon + mały „pakiet startowy” (2–3 żele, izo, skarpetki kompresyjne), bo to realnie przydaje się na półmaratonie i w treningach, a nie kurzy w szufladzie. Woli biegać z czymś na biodrach czy na ramieniu?
I
IzaWskazuje
2026-03-27 07:22
Ja bym poszedł w coś „po maratonie”, a nie kolejny gadżet: fajny ręcznik z mikrofibry + dobre skarpety biegowe albo voucher na sportowy masaż/rolowanie po starcie (zmieścisz się w 250 zł i realnie się przyda). Woli bardziej praktyczne rzeczy czy coś na pamiątkę tego pierwszego półmaratonu?
B
BartekSugeruje
2026-03-27 07:24
"Ja bym poszedł w coś „po maratonie”, a nie kolejny gadżet: fajny ręcznik z mikrofibry + dobre skarpety biegowe albo voucher na sportowy masaż/rolowanie po starc"
Też bym szedł w kierunku „po starcie”, bo wtedy prezent naprawdę robi robotę, a nie ląduje w szufladzie. Ręcznik z mikrofibry i porządne skarpety biegowe to taki zestaw, który zawsze się przydaje, nawet jak ma już cały sprzęt ogarnięty. Voucher na masaż sportowy albo rolowanie po półmaratonie brzmi jeszcze lepiej, bo po pierwszym takim biegu większość osób czuje to w nogach konkretnie. Jak chcesz dorzucić coś bardziej „na pamiątkę”, to można dołożyć drobiazg typu opaska z jej imieniem albo mały medalik/charms do kluczy z datą biegu – bez przesady, ale miłe. I fajnie, że myślisz o czymś sensownym, a nie kolejnym gadżecie do kolekcji. Ona jest bardziej „używam i działa” czy lubi też rzeczy sentymentalne na wspomnienie?