Jak pakujecie prezenty, żeby wyglądały „jak z butiku”?

I
InspiracjaNaGift
2026-04-02 21:30
Wątek
Hej, mam w tym miesiącu dwa urodziny w rodzinie i chciałabym, żeby prezent wyglądał naprawdę schludnie, a nie „byle jak z kiosku”. Zawsze mam problem z krzywymi zagięciami, wystającą taśmą i tym, że papier się marszczy na rogach. Trafiłam na poradnik „Jak zapakować prezent, żeby wyglądał jak z butiku (krok po kroku)” i wygląda sensownie: Jak zapakować prezent, żeby wyglądał jak z butiku (krok po kroku). Macie jakieś swoje triki na równe rogi i wykończenie bez kupowania drogich wstążek i ozdób? I czy lepiej iść w papier + sznurek, czy jednak klasyczna wstążka, żeby całość nie wyszła zbyt „rustykalnie”?
Odpowiedzi (1)
E
EwaRada
2026-04-03 12:03
Też zawsze walczyłam z krzywymi zagięciami i tym nieszczęsnym marszczeniem na rogach, więc rozumiem temat. U mnie największą różnicę zrobiło dokładne docięcie papieru, porządne „złamanie” zagięć paznokciem/linijką i taśma przyklejana tylko od spodu, żeby nic nie wystawało. Fajnie, że ten poradnik idzie krok po kroku i bez przekombinowanych ozdób, bo właśnie takie proste patenty dają efekt „jak z butiku”.