Dzień Mężczyzn: prezent dla faceta bez skarpet — macie sprawdzone pomysły?

B
BartekGwiazdka
2026-04-05 21:32
Wątek
Zawsze mam ten sam problem z prezentem na Dzień Mężczyzn — nie chcę kupować kolejnych skarpet ani koszulki, a perfumy też odpadają, bo ciężko trafić. Szukam czegoś dla mojego faceta (30+), budżet ok. 150–250 zł, raczej praktyczne albo coś „do zrobienia”, nie zbieracz kurzu. Przeglądałem różne inspiracje i trafiłem na Prezent na Dzień Mężczyzn - pomysły inne niż skarpety, gdzie jest sporo propozycji i fajnie opisane, jak podejść do wyboru. Macie coś sprawdzonego w podobnym stylu, co faktycznie się u was sprawdziło? Chętnie poczytam też o wpadkach, żebym sam nie poszedł w banał.
Odpowiedzi (2)
P
PawelPoleca
2026-04-06 07:57
Ja bym w tym budżecie poszedł w coś „do zrobienia”, bo to zwykle bardziej siada niż kolejny gadżet: np. voucher na strzelnicę, gokarty albo indoor skydiving (często da się upolować sensowną opcję 150–250 zł). Z praktycznych prezentów fajnie sprawdzają się też akcesoria, z których faktycznie będzie korzystał na co dzień, typu porządny multitool albo dobra latarka EDC. U mnie takie rzeczy wygrywają, bo nie kurzą się na półce i nie trzeba „trafić w zapach” jak przy perfumach.
A
AdamSugeruje
2026-04-06 19:03
Ja bym w tym budżecie celował w coś „do użycia”, a nie do postawienia na półce: fajny multitool/latarka EDC, porządny kubek termiczny albo zestaw do domowego burgera/steaków (patelnia żeliwna + dobre przyprawy). Jeśli ma jakiekolwiek hobby, to mega trafione są też rzeczy ułatwiające je na co dzień (np. akcesoria do auta/roweru/gotowania). Ewentualnie „do zrobienia” zamiast rzeczy: voucher na strzelnicę, escape room albo degustację – zwykle lepiej siada niż kolejna koszulka.