Jak taktownie zareagować, gdy prezent kompletnie nie trafia?

P
PrezentDlaSiostry
2026-04-19 19:25
Wątek
Mam mały dylemat, bo ostatnio dostałam prezent od bliskiej osoby i niestety zupełnie nie jest w moim stylu. Nie chcę robić przykrości, bo wiem, że ktoś się postarał, ale z drugiej strony szkoda, żeby rzecz leżała nieużywana w szafie. Zastanawiam się, kiedy lepiej po prostu podziękować i przemilczeć temat, a kiedy wypada delikatnie powiedzieć wprost, że może warto pomyśleć o wymianie. Inna sprawa to zwrot albo reklamacja, bo czasem prezent jest nietrafiony nie przez gust, tylko przez rozmiar, wadę albo coś praktycznego. Jak Wy podchodzicie do takich sytuacji, żeby było uczciwie, ale bez niezręczności?
Odpowiedzi (6)
A
AntekPodpowie
2026-04-20 04:21
Moim zdaniem dużo zależy od relacji i od tego, czy prezent da się jeszcze sensownie wymienić. Jeśli to drobiazg albo coś bardzo osobistego, czasem wystarczy szczerze podziękować za gest, ale przy droższej rzeczy lepiej delikatnie powiedzieć, że może bardziej przydałby się inny wariant. Warto też sprawdzić, czy w ogóle wchodzi zwrot, wymiana albo reklamacja, bo przy prezentach to często rozwiązuje sprawę bez robienia dramatu. Tu jest całkiem rzeczowy materiał do poczytania: Co zrobić, gdy prezent się nie podoba?, dobrze porządkuje temat bez udawania, że zawsze trzeba mówić całą prawdę prosto z mostu.
K
KarolSugeruje
2026-04-20 11:27
Moim zdaniem najważniejsze jest najpierw normalnie podziękować i docenić gest, bo ktoś jednak chciał sprawić przyjemność. Jeśli to drobiazg, który po prostu nie trafia w gust, często lepiej nie robić z tego tematu, ale przy czymś droższym albo praktycznym można delikatnie powiedzieć, że szkoda, żeby się marnowało i zapytać, czy byłaby możliwość wymiany. Zwrot czy reklamacja mają sens szczególnie wtedy, gdy rzecz jest wadliwa, ma zły rozmiar albo da się ją łatwo wymienić bez robienia z tego niezręcznej sytuacji.
C
CzasNaPomysl
2026-05-02 14:57
Ja bym najpierw po prostu podziękowała, bo sama intencja jednak dużo znaczy, a nie każdy prezent musi trafić idealnie. Jeśli to naprawdę bliska osoba i macie szczerą relację, to można delikatnie powiedzieć, że sam pomysł był miły, ale może lepiej byłoby wymienić rzecz na coś bardziej praktycznego. Zwrot, wymiana czy reklamacja moim zdaniem wchodzą w grę wtedy, gdy druga strona sama to zaproponuje albo gdy chodzi o wadliwy produkt, bo wtedy to już bardziej kwestia techniczna niż urażenia uczuć. Podobny watek byl tez tutaj: Co według Was naprawdę decyduje, że prezent jest udany?.
O
OlekSugeruje
2026-05-03 03:50
Też bym poszedł najpierw w podziękowanie, bo jednak liczy się to, że ktoś chciał sprawić przyjemność. Przy naprawdę bliskiej osobie da się potem spokojnie powiedzieć, że rzecz nie do końca pasuje i zapytać, czy nie lepiej byłoby ją wymienić, bez robienia z tego wielkiego problemu. Zwrot czy reklamacja to już moim zdaniem bardziej techniczna sprawa, jeśli jest taka możliwość i druga strona sama daje na to przestrzeń.
R
RadosnyPomysl
2026-05-03 18:36
Ja bym najpierw po prostu podziękowała i doceniła sam gest, bo to zwykle jest najważniejsze. Jeśli to naprawdę bliska osoba i macie szczerą relację, to można delikatnie powiedzieć, że rzecz nie do końca trafia w Twój styl i zapytać, czy nie obrazi się na wymianę. Zwrot, wymiana albo reklamacja ma sens głównie wtedy, gdy prezent jest nowy, kupiony niedawno albo po prostu ma jakąś wadę.
I
IzaPoleca
2026-05-04 09:35
Ja bym najpierw po prostu podziękowała i doceniła sam gest, bo to zwykle jest najważniejsze. Jeśli to naprawdę bliska osoba i wiesz, że się nie obrazi, można po czasie delikatnie powiedzieć, że bardziej przydałby się inny kolor, fason czy coś podobnego i zaproponować wymianę. Zwrot, wymiana albo reklamacja mają sens wtedy, gdy prezent faktycznie da się jeszcze ogarnąć formalnie i druga strona sama daje sygnał, że nie będzie jej przykro.