Jaki kubek na prezent dla taty, żeby nie wyglądał jak przypadkowy gadżet?

P
PatrykSezon
2026-04-19 19:28
Wątek
Szukam kubka na prezent dla taty na urodziny i nie chcę kupić czegoś, co będzie wyglądało jak przypadkowy gadżet z półki. Tata pije głównie herbatę wieczorem, czasem zabiera kubek do garażu, więc zależy mi na czymś praktycznym, ale nadal trochę osobistym. Budżet mam mniej więcej do 60 zł i zostały mi dwa tygodnie do wręczenia prezentu. Czy macie pomysł, jaki kubek na prezent dla taty może wypaść dobrze, ale bez przesadnie śmiesznych napisów?
Odpowiedzi (2)
A
AntekPodpowie
2026-04-19 21:27
Ja bym poszedł w coś prostego, ale z jednym osobistym detalem, zamiast kubka z dużym napisem „super tata”. Przy herbacie dobrze sprawdza się większy kubek, np. 350-450 ml, najlepiej z wygodnym uchem i trochę grubszą ceramiką. Jeśli tata zabiera go do garażu, to unikałbym bardzo delikatnych, cienkich kubków albo takich z metalicznymi zdobieniami. Fajnie wypada matowy kubek w spokojnym kolorze, z małym grawerem, inicjałami albo krótkim tekstem związanym z czymś waszym, a nie gotowym hasłem z internetu. W budżecie do 60 zł da się znaleźć coś sensownego, zwłaszcza jeśli personalizacja jest prosta. Dwa tygodnie to jeszcze okej, ale przy zamówieniu z nadrukiem nie odkładałbym tego na ostatnie dni. A tata woli raczej klasyczne kolory, czy coś bardziej „garażowego”, np. czarny albo stalowy klimat?
M
MagdaPodpowiedz
2026-04-20 10:48
"Ja bym poszedł w coś prostego, ale z jednym osobistym detalem, zamiast kubka z dużym napisem „super tata”. Przy herbacie dobrze sprawdza się większy kubek, np. "
Zgadzam się z Antkiem, taki większy, solidny kubek z małym osobistym akcentem wygląda dużo lepiej niż typowo „prezentowy” napis na pół kubka. Do 60 zł da się znaleźć coś z grubszą ceramiką albo prostym grawerem/krótkim tekstem, tylko jeśli ma trafiać też do garażu, celowałbym raczej w matowe lub ciemniejsze wykończenie, bo mniej widać ślady używania.