Jak trwale spersonalizować bawełniany fartuch kuchenny z imieniem, żeby napis nie spierał się po praniu?
M
MinimalnyBudzet
2026-04-28 16:10
Wątek
Prowadzę jednoosobową działalność i przygotowuję krótką serię prezentowych fartuchów kuchennych dla klientów firmowych na Dzień Matki. Chodzi o klasyczne fartuchy z grubszej bawełny 100%, na których ma się znaleźć imię i krótki napis, ale zależy mi, żeby po kilku praniach całość nadal wyglądała estetycznie. Budżet na start mam raczej mały, około 1200 zł, więc nie chcę wchodzić w rozwiązania opłacalne dopiero przy setkach sztuk. Zamówienie, które mam teraz na etapie wyceny, obejmuje 24 sztuki dla spółki z o.o. z branży gastronomicznej, więc temat musi wyjść w miarę powtarzalnie. Najbardziej martwi mnie to, że fartuchy będą często prane w 40-60 stopniach i prasowane, a napis jest planowany mniej więcej na wysokości klatki piersiowej. Czy ktoś przerabiał personalizację na takim materiale i wie, co faktycznie daje trwały efekt bez szybkiego pękania albo spierania? Zależy mi na opinii osób, które robiły to przy małych nakładach, a nie tylko testowo na jednej sztuce.
Odpowiedzi (2)