Jaki prezent dla faceta, który zaczął pracować z drewnem i urządza pierwszy warsztat w garażu?
E
EwaKartka
2026-05-05 16:12
Wątek
Szukam prezentu dla chłopaka, który od kilku miesięcy wkręcił się w stolarkę i po pracy robi w garażu proste rzeczy z drewna, głównie półki, skrzynki i małe stoliki. To jeszcze nie jest żadna działalność ani profesjonalny warsztat, bardziej etap nauki i kompletowania pierwszego sensownego wyposażenia w domu. Część podstawowych narzędzi już ma, bo kupił sobie wkrętarkę, szlifierkę i kilka ścisków, więc nie chciałabym trafić z czymś oczywistym albo zdublować tego, co już zbiera. Budżet mam raczej w granicach 200–350 zł, więc szukam czegoś, co będzie praktyczne, ale jednocześnie nada się na prezent i nie okaże się przypadkowym gadżetem. Zależy mi też na tym, żeby to było przydatne dla kogoś, kto dopiero rozwija hobby, a nie dla zawodowego stolarza z pełnym zapleczem. On najczęściej pracuje wieczorami i robi rzeczy do mieszkania, więc temat jest dość konkretny, ale ja kompletnie się na tym nie znam. Co kupić facetowi, który zaczął majsterkować w drewnie i składa swój pierwszy sensowny zestaw do pracy?
Odpowiedzi (3)