Jaki prezent na 18. urodziny dla chrześnicy do 300–500 zł, żeby był czymś więcej niż kopertą, ale nie był nietrafiony?
P
Piotrek82
2026-05-14 10:02
Wątek
Szukam pomysłu na prezent na 18. urodziny dla chrześnicy i chciałbym kupić coś w budżecie 300–500 zł, co faktycznie sprawi jej radość, a nie wyląduje po czasie w szufladzie. To bliska rodzina, więc nie chcę iść na skróty i dawać wyłącznie gotówki, ale też nie zależy mi na czymś przesadnie symbolicznym. Chrześnica kończy liceum, szykuje się do matury i powoli myśli już o studiach w innym mieście, więc to taki moment przejściowy. Z racji pracy w handlu dobrze wiem, jak często prezenty wyglądają porządnie tylko na pierwszy rzut oka, a potem okazują się mało praktyczne. Zależy mi na czymś, co będzie miało sens dla osiemnastolatki, ale nie będzie zbyt dziecinne ani z kolei zbyt poważne. Nie chcę też iść w bardzo osobistą biżuterię, bo to jednak nie do końca mój styl i nie mam pewności, czy trafiłbym w gust. Co według was w takiej sytuacji naprawdę ma sens jako prezent na 18. urodziny od chrzestnego?
Odpowiedzi (9)