Jaki prezent dla narzeczonej po obronie doktoratu z biologii do 400 zł, żeby nie był oklepany?
I
IzaWstazka
2026-05-15 20:28
Wątek
Szukam pomysłu na prezent dla narzeczonej po obronie doktoratu z biologii, bo chciałbym zaznaczyć ten moment czymś bardziej przemyślanym niż kwiaty i kolacja. Obrona wypada za dwa tygodnie, a ona przez ostatnie miesiące praktycznie mieszkała między uczelnią a laboratorium, więc to dla niej naprawdę duży finał kilku lat pracy. Na co dzień jest raczej konkretna, nie przepada za bardzo ozdobnymi rzeczami i nie ucieszy się z kolejnego kubka, ramki ani motywacyjnego gadżetu. Budżet mam do 400 zł, ale bardziej zależy mi na tym, żeby prezent miał sens i nie wyglądał na kupiony w ostatniej chwili. Nie chcę też iść w biżuterię, bo ona nosi tylko jedną obrączkę po babci i raczej niczego więcej nie zakłada. Dodatkowy kontekst jest taki, że od października zaczyna pracę badawczą w prywatnym centrum zajmującym się diagnostyką, więc to dla niej jednocześnie koniec jednego etapu i start kolejnego. Co według was sprawdziłoby się w takiej sytuacji u osoby, która lubi rzeczy praktyczne, ale jednak zasługuje na coś wyjątkowego?
Odpowiedzi (10)