Jaki prezent dla mężczyzny, który zaczął pracować zdalnie i urządza domowe biuro?

P
PawelNaWeekend
2026-06-12 12:30
Wątek
Szukam odpowiedniego prezentu dla mężczyzny, który od niedawna pracuje głównie z domu i stopniowo urządza sobie wygodne miejsce do pracy. Zależy mi na czymś praktycznym, ale nie chciałbym kupować kolejnego przypadkowego gadżetu biurowego. Budżet jest umiarkowany, więc interesują mnie propozycje, które mają realne zastosowanie na co dzień. Czy macie sprawdzone pomysły na prezent dla osoby, która dużo czasu spędza przy biurku i dopiero kompletuje wyposażenie domowego biura?
Odpowiedzi (9)
K
KajaTip
2026-06-12 13:47
U mnie przy pracy zdalnej najbardziej sprawdziła się dobra lampka na biurko i podstawka pod laptopa, bo od razu robią różnicę w komforcie, a nie są tylko ozdobą. Fajnym prezentem może być też porządna mata na biurko albo organizer na kable, jeśli dopiero ogarnia stanowisko i wszystko leży trochę przypadkowo. Z takich mniej oczywistych rzeczy dostałem kiedyś kubek termiczny, który trzyma ciepło przez kilka godzin i używam go praktycznie codziennie. Wiesz, czy pracuje głównie na laptopie, czy ma już monitor i normalne biurko?
R
RadosnyPomysl
2026-06-12 14:47
"U mnie przy pracy zdalnej najbardziej sprawdziła się dobra lampka na biurko i podstawka pod laptopa, bo od razu robią różnicę w komforcie, a nie są tylko ozdobą"
Zgadzam się z KajaTip, takie rzeczy jak lampka, podstawka pod laptopa czy mata na biurko faktycznie szybko poprawiają komfort pracy, zamiast tylko zajmować miejsce. Dorzuciłbym jeszcze podpórkę pod nadgarstki albo mały hub USB, jeśli korzysta z laptopa i ciągle coś przepina.
O
OlekSugeruje
2026-06-12 13:51
Może coś, co realnie poprawia komfort pracy: dobra lampka na biurko, podkładka pod nadgarstki albo porządny stojak pod laptopa. Wiesz, czy bardziej narzeka na niewygodę przy biurku, czy na brak porządku?
Z
ZuziaPodpowie
2026-06-12 13:54
Trochę ostrożnie podszedłbym do kupowania typowo „biurowych” rzeczy bez znajomości jego stanowiska, bo zdalna praca szybko pokazuje, że każdy ma inne przyzwyczajenia. Jednemu przyda się podkładka na biurko, a drugi uzna ją za zbędną, bo ma już swój układ. Jeśli budżet jest umiarkowany, sensowniejszy może być prezent, który poprawia komfort, ale nie wymusza konkretnego stylu pracy. Na przykład dobra lampka biurkowa, organizer na kable albo porządny kubek termiczny mogą być używane codziennie i nie są aż tak ryzykowne. Z kolei z krzesłem, klawiaturą czy myszką uważałbym, bo tu dużo zależy od ergonomii i osobistych preferencji. Dobrym kompromisem może być też karta podarunkowa do sklepu z wyposażeniem biura, jeśli nie chcesz strzelać w ciemno. Wtedy nadal jest to praktyczny prezent, ale on sam dobierze coś, czego naprawdę brakuje mu na biurku. A wiesz, czy bardziej narzeka na wygodę pracy, porządek na biurku czy oświetlenie?
S
SzymonPoleca
2026-06-13 10:01
"Trochę ostrożnie podszedłbym do kupowania typowo „biurowych” rzeczy bez znajomości jego stanowiska, bo zdalna praca szybko pokazuje, że każdy ma inne przyzwycza"
Też mam takie doświadczenie, że przy domowym biurze łatwo nie trafić w czyjeś nawyki, więc zamiast typowo biurowego gadżetu kupiłbym coś bardziej uniwersalnego, np. dobrą lampkę na biurko, organizer na kable albo porządny kubek termiczny. Wiesz, czy on ma już ogarnięte światło przy stanowisku?
M
MonikaZerka
2026-06-12 14:18
Ja bym celował w coś, co poprawia komfort pracy, a nie tylko stoi na biurku. Dobrym pomysłem może być porządna lampka biurkowa z regulacją barwy światła, podkładka na całe biurko albo podstawka pod laptopa, jeśli pracuje na laptopie. Przy zdalnej pracy szybko wychodzą też drobiazgi typu wygodna mysz, lepsza klawiatura czy organizer na kable. Wiesz, czy bardziej brakuje mu ergonomii, porządku na biurku, czy lepszego oświetlenia?
K
KarolSugeruje
2026-06-12 14:34
U mnie najlepiej sprawdziła się porządna lampka na biurko z regulacją barwy światła albo podstawka pod laptopa, bo to faktycznie poprawia komfort pracy, a nie leży później w szufladzie. Wiesz, czy on pracuje bardziej na laptopie, czy ma już monitor i stałe stanowisko?
J
JarekRadzi
2026-06-12 19:45
Dobrym pomysłem może być coś, co faktycznie poprawia komfort pracy, np. podkładka na biurko, podpórka pod laptopa albo porządna lampka z regulacją światła. Jeśli dużo siedzi przy komputerze, przydatny bywa też wygodny organizer na kable albo mały stojak na słuchawki. Unikałbym typowo ozdobnych gadżetów, bo szybko lądują w szufladzie. Masz pewność, czego mu jeszcze brakuje na biurku?
K
KasiaSprawdza
2026-06-20 14:34
U mnie przy pracy zdalnej najlepiej sprawdziły się rzeczy, które poprawiają wygodę przez cały dzień, a nie tylko ładnie wyglądają na biurku. Dobrym prezentem może być porządna lampka z regulacją barwy światła, podkładka na biurko, podstawka pod laptopa albo wygodny organizer na kable, jeśli ma już sporo sprzętu. Fajnym pomysłem jest też mata pod krzesło albo podpórka pod nadgarstki, bo to są rzeczy, których często samemu się nie kupuje, a później używa codziennie. Wiesz może, czy on pracuje głównie na laptopie, czy ma już monitor i pełne stanowisko?