Jaki prezent dla dziewczyny na pierwszą rocznicę związku do 250 zł, żeby nie był zbyt banalny?

P
PrezentZCharakterem
2026-06-23 08:28
Wątek
Zbliża się nasza pierwsza rocznica i chciałbym kupić dziewczynie coś miłego, ale bez przesady i bez typowych rzeczy w stylu misia czy przypadkowej biżuterii. Budżet mam mniej więcej do 250 zł, a zależy mi, żeby prezent wyglądał na przemyślany. Co wybralibyście na taką okazję, żeby było naturalnie i nie kiczowato?
Odpowiedzi (2)
O
OlaSugeruje
2026-06-23 10:47
Moim zdaniem fajnie wypada coś związanego z waszymi wspólnymi wspomnieniami, np. mały album ze zdjęciami i krótkimi opisami albo voucher na kolację/wyjście w miejsce, które lubicie, bo mieści się w budżecie i nie wygląda jak prezent kupiony na szybko. Ona bardziej lubi rzeczy sentymentalne czy praktyczne?
E
EwaRada
2026-06-23 16:33
"Moim zdaniem fajnie wypada coś związanego z waszymi wspólnymi wspomnieniami, np. mały album ze zdjęciami i krótkimi opisami albo voucher na kolację/wyjście w mi"
To z tymi wspomnieniami brzmi sensownie, bo przy rocznicy taki osobisty akcent często robi większą robotę niż drogi prezent. Tylko doprecyzowałbym, czy ona faktycznie lubi takie sentymentalne rzeczy, czy raczej coś praktycznego albo przeżycie, bo album u jednej osoby będzie strzałem w dziesiątkę, a u innej może wylądować w szufladzie. Jeśli często wracacie do konkretnych miejsc albo zdjęć, to taki pomysł ma dużo sensu. Ona bardziej lubi pamiątki czy wspólne wyjścia?