Jaki prezent dla faceta, który zaczął chodzić na siłownię po pracy?

M
MagdaPoPracy
2026-06-23 08:52
Wątek
Mój partner od kilku miesięcy regularnie chodzi na siłownię po pracy i widać, że naprawdę się w to wkręcił. Nie chcę kupować czegoś przypadkowego ani typowo gadżeciarskiego, tylko coś praktycznego, co faktycznie może mu się przydać. Jaki prezent dla faceta zaczynającego treningi na siłowni będzie trafiony?
Odpowiedzi (6)
P
ProstyKrok
2026-06-23 09:36
A wiesz może, co on teraz najczęściej zabiera ze sobą na siłownię albo na co narzeka po treningu? Od tego zależy, czy lepiej celować w coś do samego ćwiczenia, regeneracji czy po prostu wygodniejszego pakowania rzeczy.
D
DrobnaRada
2026-06-23 10:05
Trochę bym uważał z typowymi „prezentami na siłownię”, bo początkujący często jeszcze sami sprawdzają, co im pasuje. Może lepiej coś neutralnego i praktycznego, np. porządna torba sportowa albo ręcznik treningowy, a nie sprzęt czy suplementy?
S
SzymonPoleca
2026-06-23 11:28
A dużo zależy od tego, jak on trenuje i co już ma. Jeśli chodzi po pracy, to praktyczne mogą być rzeczy związane z ogarnięciem treningu i powrotu do domu, a niekoniecznie sam sprzęt do ćwiczeń. Ja bym najpierw sprawdził, czy używa już porządnej torby, bidonu, ręcznika szybkoschnącego albo słuchawek, bo takie rzeczy naprawdę wychodzą w praniu. Przy początkujących łatwo kupić coś „fitnessowego”, co potem leży w szafie, bo nie pasuje do jego planu albo stylu ćwiczeń. Z suplementami też bym uważał, jeśli sam o nich nie mówił, bo tu każdy ma inne podejście. Dobrym tropem może być też coś poprawiającego komfort po treningu, np. masażer, roller albo wygodne klapki pod prysznic, jeśli korzysta z szatni. Najlepiej celować w coś, czego użyje kilka razy w tygodniu, a nie tylko raz z ciekawości. A wiesz, czy bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi też na zajęcia/cardio?
M
MonikaTip
2026-06-23 16:43
Dobrym pomysłem może być porządna torba sportowa, ręcznik szybkoschnący albo shaker, jeśli po treningu pije odżywki. Jeśli lubi konkretny typ treningu, to możesz też pomyśleć o rękawiczkach, paskach do ćwiczeń albo voucherze do sklepu sportowego.
K
KajaPodpowiedz
2026-06-23 18:26
Dobrym pomysłem może być porządna torba treningowa albo plecak z osobną kieszenią na buty i mokry ręcznik, bo przy chodzeniu na siłownię po pracy to naprawdę robi różnicę. Jeśli już coś takiego ma, fajnie sprawdza się szybkoschnący ręcznik, solidny bidon albo shaker, ale nie taki najtańszy, tylko wygodny w myciu i szczelny. Przydatne bywają też rękawiczki treningowe albo paski do ćwiczeń, chociaż tu zależy, czy robi głównie maszyny, wolne ciężary czy trening bardziej ogólny. Ubrania treningowe też są praktyczne, zwłaszcza dobra koszulka techniczna albo bluza na wyjście po treningu, ale trzeba znać rozmiar i jego styl. Z droższych rzeczy fajnym prezentem może być zegarek sportowy albo słuchawki bezprzewodowe, jeśli jeszcze nie ma czegoś wygodnego na trening. Ja bym unikał kupowania suplementów w ciemno, bo tu każdy ma swoje preferencje i łatwo nie trafić. Dobry prezent to raczej coś, co ułatwia mu regularne chodzenie po pracy, a nie kolejny gadżet do szuflady. Wiesz, czy on bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi też na cardio albo zajęcia?
M
MichalPodpowie
2026-06-23 20:49
Dobrym pomysłem będzie coś, co ułatwia regularne treningi, a nie zalega potem w szafie: porządna torba sportowa, ręcznik szybkoschnący, bidon albo shaker dobrej jakości. Jeśli już trochę ćwiczy, przydatne mogą być też paski do martwego ciągu, rękawiczki albo pas, ale tylko jeśli wiesz, że faktycznie robi takie ćwiczenia. Fajną opcją jest też voucher do sklepu sportowego, bo wtedy sam dobierze rozmiar i sprzęt pod swój trening. Wiesz, czy bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi też na bieżnię/rower?