Jaki prezent dla mężczyzny, który zaczął chodzić na siłownię?

B
BudzetNaUpominek
2026-07-13 08:17
Wątek
Szukam pomysłu na prezent dla faceta, który od kilku miesięcy regularnie chodzi na siłownię i coraz bardziej wciąga się w treningi. Nie chcę kupować czegoś przypadkowego ani zbyt specjalistycznego, bo nie znam się dobrze na sprzęcie sportowym. Co sprawdzi się jako praktyczny prezent dla mężczyzny, który dopiero buduje taką rutynę?
Odpowiedzi (8)
M
MartaPomaga
2026-07-13 09:37
Dobrym pomysłem może być coś, co przyda się niezależnie od planu treningowego, np. porządny shaker, ręcznik szybkoschnący albo torba na siłownię z osobną przegrodą na buty. Fajne są też paski treningowe albo rękawiczki, ale tu już trochę zależy od tego, jakie ćwiczenia robi. Jeśli dopiero buduje rutynę, praktyczny drobiazg często sprawdzi się lepiej niż sprzęt, którego może nie używać. Wiesz, czy bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi też na zajęcia/cardio?
M
MagdaPodpowiedz
2026-07-14 10:13
"Dobrym pomysłem może być coś, co przyda się niezależnie od planu treningowego, np. porządny shaker, ręcznik szybkoschnący albo torba na siłownię z osobną przegr"
Te uniwersalne rzeczy brzmią sensownie, szczególnie torba albo ręcznik, bo raczej nie trzeba znać jego planu treningowego. A wiesz może, czy on bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi też na jakieś zajęcia/cardio?
B
BasiaMowi
2026-07-23 11:53
"Te uniwersalne rzeczy brzmią sensownie, szczególnie torba albo ręcznik, bo raczej nie trzeba znać jego planu treningowego. A wiesz może, czy on bardziej ćwiczy "
Też bym celował w coś uniwersalnego typu porządna torba, szybkoschnący ręcznik albo bidon, bo takie rzeczy przydadzą się niezależnie od planu treningowego. Wiesz, czy bardziej siedzi w ciężarach, czy miesza siłownię z cardio?
I
IzaPoleca
2026-07-13 13:31
Dobrym pomysłem może być porządny bidon, ręcznik szybkoschnący albo torba na trening, jeśli jeszcze nie ma wygodnej. Fajne są też paski/opaski na nadgarstki albo rękawiczki, ale tu już zależy, co dokładnie ćwiczy. Jeśli nie chcesz ryzykować ze sprzętem, karta podarunkowa do sklepu sportowego też będzie praktyczna. Wiesz, czy bardziej robi siłę, czy ogólne treningi na maszynach?
M
MartaPomoc
2026-07-20 10:23
"Dobrym pomysłem może być porządny bidon, ręcznik szybkoschnący albo torba na trening, jeśli jeszcze nie ma wygodnej. Fajne są też paski/opaski na nadgarstki alb"
Też poszedłbym raczej w coś codziennego do używania na treningu, bo przy początkującej rutynie takie rzeczy jak dobry bidon, ręcznik czy wygodna torba naprawdę robią różnicę. A wiesz, czy on bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi też na cardio/zajęcia?
T
TrafionyPomysl
2026-07-13 14:10
Dobrym prezentem może być coś, co ułatwi mu regularne treningi, ale nie będzie wymagało znajomości konkretnego planu ćwiczeń. Sprawdzi się porządny bidon, ręcznik szybkoschnący, torba sportowa albo dobre słuchawki, jeśli jeszcze takich nie ma. Fajnym pomysłem są też rękawiczki treningowe albo paski, ale tu już trochę zależy od tego, jakie ćwiczenia robi. Wiesz, czy bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi ogólnie na maszyny i cardio?
M
MichalPodpowie
2026-07-13 18:19
Nie zakładałbym od razu, że potrzebuje sprzętu stricte treningowego, bo takie rzeczy łatwo nietrafić pod jego plan i preferencje. Może lepiej coś praktycznego wokół siłowni, np. porządny ręcznik, bidon albo torba, jeśli jeszcze nie ma?
O
OlekSugeruje
2026-07-21 10:35
U mnie dobrze sprawdziła się porządna torba na siłownię albo szybkoschnący ręcznik, bo to są rzeczy używane praktycznie za każdym razem i nie trzeba znać się na planach treningowych. Wiesz, czy on już ma swoją torbę i bidon, czy nosi rzeczy w zwykłym plecaku?