Prezent dla początkującego gitarzysty na 33. urodziny (250–400 zł) — co wybrać?

K
KarolinaWybiera
2026-02-15 10:32
Wątek
Szukam prezentu dla mojego chłopaka na 33. urodziny, uczy się gry na gitarze elektrycznej i spędza przy tym większość wolnego czasu. Ma już gitarę i mały wzmacniacz, więc nie chcę kupić czegoś przypadkowego albo dublującego sprzęt. Budżet około 250–400 zł — co wybrać, żeby to było praktyczne i faktycznie się przydało?
Odpowiedzi (12)
I
IzaWskazuje
2026-02-22 18:05
"Aby nie trafić w dubel, podpowiesz proszę, jaką ma gitarę i wzmacniacz (modele) oraz czego mu najbardziej brakuje na co dzień: dobrych słuchawek do cichego ćwic"
Nie znam dokładnych modeli, ale ma podstawową gitarę elektryczną i mały piecyk, a najbardziej brakuje mu opcji cichego grania wieczorami, więc skłaniam się ku sensownym słuchawkom do ćwiczeń albo prostemu interfejsowi/amp-simulatorowi pod komputer w tym budżecie. Efektów na razie bym nie brała w ciemno, bo nie mam pewności, w jakim stylu chce iść i łatwo trafić w coś, co będzie leżało w szufladzie.
A
AntekPoleca
2026-02-25 11:44
"Nie znam dokładnych modeli, ale ma podstawową gitarę elektryczną i mały piecyk, a najbardziej brakuje mu opcji cichego grania wieczorami, więc skłaniam się ku s"
Brzmi sensownie, tylko doprecyzowałabym, że zwykłe słuchawki same w sobie nie rozwiążą cichego grania bez wyjścia słuchawkowego w piecyku albo jakiegoś urządzenia po drodze, więc w tym budżecie najpraktyczniejszy będzie prosty interfejs/amp-sim do komputera (albo mały multiefekt z wyjściem na słuchawki), a słuchawki dobrać dopiero pod to, co faktycznie będzie używał.