Jaki prezent dla nowego klienta B2B po podpisaniu pierwszej umowy (budżet ok. 250 zł)?

A
AlaPomysl
2026-02-17 14:35
Wątek
Prowadzę jednoosobową działalność w branży marketingu internetowego i właśnie podpisałam pierwszą większą umowę z nowym klientem B2B. To spółka z o.o. z branży medycznej, a wartość kontraktu na start to około 15 tys. zł netto za 3 miesiące współpracy. Chciałabym wysłać drobny upominek jako podziękowanie za zaufanie, ale zależy mi, żeby było to profesjonalne i nie wyglądało jak łapówka. Budżet mam mniej więcej 200–300 zł i najlepiej, żeby dało się to kupić z fakturą oraz wysłać kurierem do biura w Warszawie. Z tego co wiem, w firmie mają politykę prezentową i raczej unikają alkoholu oraz rzeczy bardzo osobistych. Nie znam jeszcze dobrze preferencji osoby decyzyjnej, kontakt jest głównie mailowy, a spotkanie na żywo będzie dopiero za miesiąc. Jaki prezent w takiej sytuacji będzie najbardziej neutralny i akceptowalny, żeby nie przekroczyć granicy w relacjach biznesowych?
Odpowiedzi (7)
B
BasiaPoleca
2026-02-17 16:47
Przy takiej współpracy fajnie sprawdza się neutralny, „biurowy” upominek typu elegancki notes z grawerem albo dobrej jakości kawa/herbata w ładnym pudełku z krótką kartką „dziękuję za zaufanie” — wygląda profesjonalnie i bez nadęcia. Macie w spółce kogoś, komu lepiej zaadresować paczkę (konkretna osoba) czy wysyłasz „do firmy”?
A
AntekPoleca
2026-02-17 16:50
"Przy takiej współpracy fajnie sprawdza się neutralny, „biurowy” upominek typu elegancki notes z grawerem albo dobrej jakości kawa/herbata w ładnym pudełku z kró"
Te neutralne, „biurowe” upominki faktycznie wyglądają profesjonalnie i nie robią niezręcznej atmosfery — krótka kartka z podziękowaniem robi tu połowę roboty, a kawa/herbata albo elegancki notes są bezpiecznie uniwersalne. Wiesz już, czy lepiej zaadresować paczkę imiennie do osoby prowadzącej projekt, czy ogólnie na biuro/spółkę?
P
ProstyKrok
2026-02-20 22:04
"Przy takiej współpracy fajnie sprawdza się neutralny, „biurowy” upominek typu elegancki notes z grawerem albo dobrej jakości kawa/herbata w ładnym pudełku z kró"
Też mam podobne doświadczenia i takie neutralne „biurowe” rzeczy faktycznie wyglądają najnormalniej — notes czy kawa/herbata z krótką kartką robią dobre wrażenie i nie ma poczucia kombinowania. W medycznych spółkach często lepiej przechodzą rzeczy praktyczne do biura niż coś „luksusowego”, bo od razu jest mniej niezręczności. Co do adresowania, u mnie zwykle najlepiej działało wysłanie do osoby prowadzącej temat (albo do recepcji z dopiskiem „do rąk własnych”), żeby paczka nie utknęła na sekretariacie. Masz już po stronie klienta jedną konkretną osobę kontaktową (imię/nazwisko), czy komunikacja idzie bardziej „przez biuro”?
Z
ZuziaPodpowie
2026-02-17 17:56
U mnie najlepiej zadziałał prosty, „firmowy” gest: elegancki zestaw kawy/herbaty z krótką kartką z podziękowaniem za start współpracy, bez żadnych fajerwerków — wygląda to profesjonalnie i nie robi dziwnego wrażenia. Macie już po swojej stronie osobę kontaktową, do której można to zaadresować imiennie?
Z
ZuziaPomoc
2026-02-26 20:15
"U mnie najlepiej zadziałał prosty, „firmowy” gest: elegancki zestaw kawy/herbaty z krótką kartką z podziękowaniem za start współpracy, bez żadnych fajerwerków —"
Też mam podobne doświadczenie i taki „firmowy” drobiazg z krótką kartką działa najlepiej — wygląda jak kultura biznesowa, a nie kombinowanie, szczególnie przy pierwszej umowie. Macie już konkretną osobę kontaktową po ich stronie, żeby podpytać dyskretnie, czy wolą kawę czy herbatę?
M
MartaPomoc
2026-02-17 20:53
Ja bym celowała w coś neutralnego i „biurowego”, co wygląda jak miły gest, a nie prezent za decyzję: np. elegancki zestaw kaw/herbat z krótką kartką „dziękuję za zaufanie” i bez przesadnego brandowania. W medycznej branży dobrze przechodzą też drobne rzeczy jakościowe na biurko (notes, pióro, porządny kubek termiczny), bo są praktyczne i nie krzyczą „upominek”. Przy budżecie ok. 250 zł spokojnie da się to zrobić estetycznie, tylko raczej bez alkoholu i bez personalnych gadżetów. Wysyłasz to na firmę do biura czy do konkretnej osoby, która podpisywała umowę?
A
AdamSugeruje
2026-02-18 09:44
U mnie w takich sytuacjach najlepiej sprawdzał się neutralny, “biurowy” upominek z krótką kartką: dobra kawa albo herbata w eleganckim opakowaniu (bez krzykliwego brandingu) i tyle – wygląda profesjonalnie, a nie jak próba podlizania się. Macie już po imieniu kontakt z osobą po stronie klienta, czy raczej formalnie przez recepcję/sekretariat?