Jaki prezent na podziękowanie dla świadkowej po weselu (budżet 150–250 zł)?

K
KasiaDIY
2026-02-18 09:39
Wątek
Szukam pomysłu na prezent dla mojej świadkowej jako podziękowanie po weselu, bo naprawdę dużo mi pomogła przy organizacji. Chciałabym coś sensownego w budżecie 150–250 zł, raczej bez alkoholu i bez typowych kosmetyków. Co byście wybrali w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (9)
R
RadosnyPomysl
2026-02-18 10:04
U mnie super się sprawdził personalizowany komplet: elegancki notes/skórzany planner z grawerem + dobra kawa albo herbata i krótki liścik od serca — wyszło sensownie, a nie “odfajkowane”, i mieściło się w 150–250 zł. Twoja świadkowa woli bardziej praktyczne rzeczy czy raczej pamiątkę na lata?
K
KasiaSprawdza
2026-02-21 08:07
"U mnie super się sprawdził personalizowany komplet: elegancki notes/skórzany planner z grawerem + dobra kawa albo herbata i krótki liścik od serca — wyszło sens"
Fajny pomysł z plannerem i czymś „do wypicia” bez alkoholu, bo zostaje pamiątka i jest ten osobisty akcent w liściku — ja podobnie zrobiłam (notes z grawerem + dobra herbata) i świadkowa serio używa do dziś. A Twoja była bardziej „zadaniowa” i lubi praktyczne rzeczy, czy raczej sentymentalne drobiazgi?
I
IzaWskazuje
2026-02-18 12:35
U mnie super się sprawdził personalizowany zestaw „wspominkowy” w pudełku: mały album na zdjęcia + wydruk kilku Waszych fotek i krótki liścik z podziękowaniem, a do tego fajna świeca sojowa albo kubek od lokalnej ceramiki — wyszło w okolicach 200 zł i świadkowa była autentycznie wzruszona. Wolicie coś bardziej „na pamiątkę” czy praktycznego do używania na co dzień?
B
BezStresu
2026-02-18 14:55
"U mnie super się sprawdził personalizowany zestaw „wspominkowy” w pudełku: mały album na zdjęcia + wydruk kilku Waszych fotek i krótki liścik z podziękowaniem, "
Fajny pomysł z takim pudełkiem wspomnień, bo to zostaje na lata, a świeca sojowa czy ceramika dodają fajnego „użytku” bez wchodzenia w alkohol i kosmetyki. Dorzuciłabym jeszcze drobiazg pod jej hobby (np. bilet do teatru/na koncert albo voucher do kawiarni) — wolisz coś bardziej sentymentalnego czy praktycznego?
P
PawelPoleca
2026-02-18 16:28
U mnie najlepiej sprawdziło się coś „do przeżycia” zamiast kolejnego przedmiotu: dałam świadkowej voucher na masaż albo zabieg w spa i do tego krótki, odręcznie napisany liścik z podziękowaniem za konkretne rzeczy, w których mi pomogła. Fajną opcją jest też elegancka biżuteria w prostym stylu (np. delikatny naszyjnik) albo coś personalizowanego, ale praktycznego, jak porządny termos/kubek termiczny z grawerem. W tym budżecie da się znaleźć coś naprawdę sensownego, a jednocześnie nie „kosmetyki i alkohol”, tylko prezent, który będzie jej się dobrze kojarzył. Ona bardziej jest typem na relaks, czy raczej lubi rzeczy użytkowe na co dzień?
O
OlaRada
2026-02-18 21:12
Ja bym poszła w coś „na lata” i bardziej osobistego, np. delikatną bransoletkę/łańcuszek z grawerem (data albo krótkie „dziękuję”) albo elegancki portfel/skórzane etui na dokumenty w tym budżecie. Wiesz, czy ona jest bardziej „biżuteryjna”, czy woli praktyczne rzeczy?
A
AdamWybiera
2026-02-19 12:59
U mnie najlepiej sprawdził się prezent “pod nią”, a nie kolejny ładny drobiazg: dałam świadkowej voucher na masaż kobido w okolicy i do tego małą kartkę z podziękowaniem od serca. Była zachwycona, bo po weselu i całym tym bieganiu taki reset to złoto, a cenowo spokojnie mieści się w 150–250 zł. Alternatywnie fajnie siadła też personalizowana biżuteria (np. delikatna bransoletka z grawerem daty) albo bilet na koncert/teatr, jeśli wiesz, co lubi. Ona bardziej “relaks”, “pamiątka” czy “wspólne wyjście”?
M
MichalPodpowie
2026-02-24 21:22
Ja bym poszła w coś bardziej „pamiątkowego” niż praktycznego, np. srebrny naszyjnik/bransoletka z drobnym grawerem (data, inicjały albo krótkie „dziękuję”), bo zostaje na lata i mieści się w budżecie. A Twoja świadkowa jest bardziej od biżuterii czy od takich rzeczy jak elegancki notes/album na zdjęcia z małą dedykacją?
M
MagdaTip
2026-02-26 21:30
Ja bym poszła w coś bardziej „na pamiątkę” niż użytkowego: np. delikatną biżuterię (kolczyki/bransoletka) z grawerem daty albo krótkim „dziękuję”, w tym budżecie spokojnie da się znaleźć coś fajnego. Alternatywnie super wypada elegancka świeca zapachowa w szkle + mała personalizacja (karteczka z Twoją wiadomością), bo to nie są typowe kosmetyki, a robi klimat. Jeśli lubi takie rzeczy, to też fajny jest ładny notes/skórzany organizer z inicjałami, do którego możesz dopisać kilka zdań od siebie. A ona jest bardziej „na przeżycia” czy raczej lubi rzeczy, które zostają na lata?